Tutireceptek.hu fejléc

Különlegs vagdalt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
12-15 db bimbóskel,

50dkg darált sertéslapocka (800, -),
6 vékony szelet száraz fehérkenyér(20, 8),
2 db tojás
5 dkg sima liszt
ízesítésre: fokhagymakrém
2 dl olaj a sütéshez
kis fej vöröshagyma

bors
csipet pirospaprika

Elkészítés:
Elkészítése: A bimbóskelt megtisztítom, majd forrásban lévő sósvízben pár percig főzöm és leszűröm. A kenyérszeleteket megáztatom, kicsavarom és a húshoz adom. Beleteszem a külön edénybe leütött tojásokat, a fokhagymakrémet, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát. Összedolgozom a masszát, fogok egy kelbimbót és a húsból kis gombócokat formázok, mintha szilvás gombóc lenne. A lisztben megforgatom, és a megforrósított olajban szép sárgára sütöm. Köretként tálalom, de egytál ételnek is kitűnő, ilyenkor rizst vagy sósburgonyát teszek mellé. Előnye, hogy a tálalás előtt jóval elkészíthető, mikróban felmelegíthető, de hidegen is finom. Bimbóskelhelyet karfiollal is készülhet, tízóraira vagy uzsonnára is kínálhatjuk, igen kapós.


A receptet beküldte: duci30


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökös vagdalt » Májvagdalt » Almás vagdalthús. » Töltött vagdalt
» "Fázós" vagdalt hús » Almás vagdalt » Gombavagdalt » Tésztában sült vagdalt
» Halvagdalt » Céklás vagdalt » Csirkemell vagdalt » Almás csirkevagdalt
» Vagdalt -hal- hús egyben » Vagdalthus muffin » Orsi vagdalt » Fasírozott vagdalthúsból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.