Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós sertéstarja házi tarhonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéstarja, 20 dkg házi tarhonya, 1 dl étolaj, 4 közepes szem érett paradicsom, 3 db húsos paprika, 2 fej közepes vöröshagyma, 2 duci fokhagymagerezd vékonyan felszeletelve. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A húst szeleteljük, majd a széleit bevagdossuk. Ezután sózzuk, borsozzuk. A sütőtepsibe olajat öntünk, ezzel kikenjük, és a szeleteket belerakjuk. A húsok tetejére rakjuk a felszeletelt paprikát, vöröshagymát,a vágott fokhagymát és a végén a szeletelt paradicsomot, majd alufóliával lefedve az előmelegített 180-200 fokos sütőbe toljuk, ahol kb 30-35 percig sütjük. Ezután kihúzzuk és az alufóliát levesszük és kb 15-20 percig a tepsit visszatoljuk, hogy az étel jól átpiruljon. Közben elkészítjük a tarhonyát: olajban átpirítjuk, majd enyhén sós vízzel felöntve készre főzzük. Tálaláskor a tarhonyát a zöldséges sült sertéstarja mellé rakjuk és kínáljuk.

Tanácsok:
Vendégváró vacsora 2 személyre

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös lecsós burgonya » Lecsós, gombás rakott hús » Lecsós brokkoli » Rakott zöldbab tarhonyával
» Lecsós csirkemáj2 » Lecsós csirkemell egytál » Lecsós -csirkemáj » Lecsós sertésborda
» Lecsós csirkemell » Parasztos sertéstarja » Lecsós rakott burgonya » Hal lecsósan
» Lecsós,virslis tarhonya » Bolgár lecsós csirkemell » Brassói sertéstarja » Lecsós pecsenyekacsamáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.