Tutireceptek.hu fejléc

Lencse-kukorica saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg lencse
1 nagy konvzerv kukorica
15 dkg sonka (húsvéti maradék is jó)
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
2.5 dl tejföl

fehér bors

Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk és majd sós vízben megfőzzük. A lencsét és kukoricát leszűrjük. A lencse levét felfogjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, majd az egészet egy mély tálba tesszük. A tejfölt simára keverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, és annyi lencselevet keverünk hozzá, hogy nem túl híg mártást kapjunk. A salátára öntjük és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Natúr gyümölcssaláta » Locsolósaláta » Sajtos-olívás fejes saláta » Tojásos répasaláta
» Parasztsaláta » Gyors kukorica saláta » Francia saláta » Mustáros krinolinsaláta
» Toscana tésztasaláta » Mézes alma saláta » Hagymás sonkás saláta » Tojásos sárgarépa saláta
» Tonhalas salata » Olasz cukkínisaláta » Saláta » Édes-savanyú hússaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.