Tutireceptek.hu fejléc

Lyoni burgonyás tál (rakott krumpli másképpen) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
800 gr burgonya
1 nagy fej hagyma
75 gr vaj
250 gr sütőkolbász (v. lángolt)
200 gr csirkemáj
1 dl húsleves (kockából)
3 ek. paradicsompüré
100 gr reszelt sajt
5 dl tejszín
1 tojássárgája
1 cs. petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, nem túl vékony karikákra vágjuk. 50 gr vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a héjából kinyomkodott, elmorzsolt kolbászt, a megmosott, lecsepegtetett, apró kockákra vágott csirkemájat, és néhány percig erős tűzön piritjuk. A húslevesben elkeverjük a paradicsompürét, a kolbászos májhoz adjuk, a szokásosnál erőteljesebben borsozzuk, és fedő nélkül, gyakorta megkevergetve, erős tűzön addig főzzük, amíg mártásszerűre be nem sűrűsödik.
A maradék vajjal kikenünk egy tűzólló tálat, az aljára terítünk egy sor burgonyát - a teljes mennyiség felét -, elsimítjuk rajta a ragut, megszórjuk a sajt felével, végül befedjük a maradék burgonyával.
A tejszínt alaposan kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, és a burgonyára öntjük. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal.
Előmelegített, forró sütőben (200 Cfokon) kb. 45-50 percig, pirulásig sütjük.

Tanácsok:
A sütőtálban azonnal tálaljuk, igazán csak frissiben jó!


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édeskrumplis nudli » Gombás rakott tál sütőben » Gyors krumpli kuktában » Tejszínes rakott karfiol
» Gombás rakott kifli » Svéd krumpli » Burgonyás répás puffancs » Krumplikrém pirítósra
» Mángoldos krumplis köret » Töltött krumpli héjában » A legjobb krumplis pogácsa » Fogyókúrás rakottas
» Burgonyás pite lazaccal » Túrós rakott kifli » Az én rakott cukkinim » Rakott cukkini sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.