Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
45 dkg burgonya
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál olaj,
5 dkg lecsó,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
fűszerpaprika,
kömény,
só.

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott burgonyát kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni.
Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet ízesítünk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével.
Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk és a tűzről lehúzva simára keverjük.
Amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest.
Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti burgonyaleves » Magyaros tepsis krumpli » Magyaros burgonya » Magyaros lángos
» Spagetti magyarosan » Magyaros zöldbab főzelék » Burgonyaleves(zelleres) » Currys burgonyaleves
» Burgonyaleves parasztosan » Magyaros makaroni » Kecsege magyarosan » Káposztás burgonyaleves
» Magyaros lasagne » Magyaros tepsis krumpli * » Nápolyi burgonyaleves » Magyaros karalábéleves


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.