Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-mustáros pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulykamell
4 dkg vaj
3 evőkanál mustár
2-2 evőkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé
1 evőkanál száraz fehérbor
10 gerezd narancs
őrölt bors


Elkészítés:
A húst tepsibe tesszük, puha vajjal megkenjük, megsózzuk, és forró sütőben minden oldalát 5 percig sütjük. A mustárt, a cukrot és a mézet egy tálban elkeverjük, ezzel a húst mindenhol bekenjük. A sütést még 50 percig meleg, de nem forró sütőben folytatjuk, közben a húst gyakran locsolgatjuk a saját levével. A narancsgerezdekről a fehér részt leszedjük, a magokat kivesszük, és a sütés vége előtt néhány perccel a hús mellé tesszük. A sütőléből az égett részeket kidobjuk, a levet leszűrjük, és egy serpenyőbe öntjük. A húst tányérra tesszük, és a meleg, de nem kikapcsolt sütőben tartjuk. A narancslevet és a bort a szószhoz öntjük, majd közepes lángon összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük, végül átpasszírozzuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, előmelegített tányérokra osztjuk, a narancsgerezdekkel körberakjuk, és a forró szószt melléöntjük. Rögtön tálaljuk, burgonyakrokettet adunk mellé.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 344 kcal

A receptet beküldte: norahhh


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis pulyka » Gombás pulykamell » Zöldséges pulykaragu 2 » Karácsonyi pulykamell
» Gyors pulykaragu » Pulykafasirt » Pulykamell sajtmártással » Zöldborsós pulykaraguleves
» Gombás - sajtos pulykamell » Sajtos rakott pulykamell » Tárkonyos pulyka-raguleves » Töltött pulyka nyakbőr
» Tejfölös pulykacsíkok » Sajtos pulykamell rízzsel » Fűszeres olasz pulykatorta » Unikumos pulyka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.