Tutireceptek.hu fejléc

Omlós, szaftos sertés sült. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg sertés oldalas, 3-4 fürt koktélparadicsom, 1 egész fej fokhagyma, só, frissen őrölt fekete bors, mangalicazsír

Elkészítés:
Az oldalast egységes méretű részekre daraboljuk. Ekkor nagyjából két csontonként érdemes elvágni. Ezután 6-8 gerezd fokhagymát összezúzunk és beledörzsöljük a húsokba, majd alaposan besózzuk. Ha van rá idő akkor letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük, pihentetjük. Közben egy sütésre alkalmas méretű tepsit kikenünk sertészsírral és egymás mellé sorba rakjuk a húsdarabokat. A maradék gerezdeket és a koktélparadicsomokat a húsok közé tesszük, végül némi frissen törött borssal meghintjük és aláöntünk kb 1 dl vizet is. A tepsit lefedjük alufóliával és 160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 2 óráig Ekkor levesszük az alufóliát, majd felerősítjük a sütőhőmérsékletét 200 fokra és további 10 percig pirítjuk. Ha elkészültünk a sütéssel a maradék zsírt tálkába öntjük és a húst kissé meghűtve felszeleteljük, tálra rakjuk. Körettel, friss kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. A sültnek pikáns íze lesz, ha víz helyett barna sört öntünk a hús alá. Ekkor is nagyon finomra megpárolódik, de különlegesebb lesz az íze.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hargitai sertésborda » Grillen sült sertéstarja » Sertésszelet hentes módra » Omlóshabos dióspite
» Sörben sült sertés lapocka » Szaftos fasirt » Töltött sertésborda » Óvári sertésszelet
» Titkos kísértés » Baranyai sertéssült » Mézes sertéskaraj » Omlós puncsos
» Szalonnás sertésmáj » Makói sertésszelet » Sült sertés nyakrész » Paradicsomos sertésmáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.