Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánkrémmel töltött paradicsom recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
kb.10 nagy fej paradicsom
8 közepes padlizsán (kb.1,5 kg)

Elkészítés:
a paradicsomokat jól megmpossok,majd a tetejét cikk-cakkosan felvágjuk-ez lesz a sapkája.
a paradicsom alsó részét megtisztítjuk úgy, hogy a belsejét a padlizsánkrémmel meg tudjuk tölteni.
padlizsánkrém: a padlizsánokat gáz fölött megsütjük, majd amikor jól megsült,akkor hideg vízzel leöblítjük, és megpucojuk.
Amiután ezzel végeztünk,akkor a padlizsánt szép apróra vágjuk. (lehet turmixgépben is összekeverni), majd adunk hozzá izlés szerint borst, és sót és kb. 5-6 gerezd apróra zúzott fokhagymát.jól összekeverjük,majd egy nagyon pici ecettel és olajjal habosra keverjük.
amikor szép krémessé válik, akkor megtöltjük a paradicsomot és a sapkát rátesszük.

Tanácsok:
nagyon finom és mutatós
a paradicsom zöld szárát ne vegyük le, mert attól is mutatóssá válik


A receptet beküldte: Kingu23


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslivel töltött csirke » Családi töltött csirke » Olasz paradicsommártás » Túróval töltött szilva
» Töltött pulyka Éva módra » Töltött pizza (calzone) » Paradicsomos ragu » Töltött sertéssült
» Töltött kenyér » Paradicsomos tökfőzelék » Töltött bundás kenyér » Paradicsomos póréhagyma
» Töltött sajtos kifli » Hússal töltött patiszon » Töltött-rántott paprika » Frissítő paradicsomkoktél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.