Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánsaláta joghurttal nyakon öntve recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
60 dkg padlizsán, 4 dl natúr joghurt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
1. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk, meghámozzuk.
2. Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk.
3. 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja" a keserű levét.
4. Leöblítjük, és leszárogatjuk a kockákat, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és szintén alufóliával befedjük.
5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük
6. Kicsit félretesszük hűlni, addig a joghurtba beleprésejük a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk.
7. A padlizsánkockákat nyakonöntjük a joghurttal, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Elkészítési idő: 55 perc

A receptet beküldte: tsillah

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós padlizsánsaláta » Nyársonsült joghurttal » Őszibarackflip joghurttal » Padlizsánsaláta 2.
» Almakrém joghurttal » Padlizsánsaláta » Joghurtos padlizsánsaláta » Tojásos Mecsek saláta
» Nemcsak sárgarépa saláta » Tormamártás » Színes babsaláta » Banánsaláta
» Tojásos, sonkás saláta » Újhagymás-retek-saláta » Soubise mártás » Káposztamix


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.