Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos-tejszínes csirkeragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
2 cukkini (kb. 20 centis)
4 nagy paradicsom
2 dl tejszín (lehet áltejszín is, azaz növényi tejszín)
1 teáskanál bazsalikom
olíva olaj


Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázom és kevés olíva olajon fehéredésig pirítom. Ezután hozzáteszem a felkockázott paradicsomot.

Akinek van ideje és igényes, húzza le a paradicsom héját. A módszer egyszerű, a paradicsom alján x-et kell vágni, majd a paradicsomot forró vízbe mártani 1 percre, utána hideg víz alá tenni és könnyen le lehet húzni. Enélkül a paradicsom héja ott csúfoskodik az ételben. Engem mondjuk nem zavar.Addig főzöm, amíg a paradicsom szétfő. Közben, persze, sózom és megszórom bőségesen bazsalikommal.

Felöntöm tejszínnel és felforralom. Ekkor teszem csak bele a fél-negyed cikkekre vágott cukkinit, amivel már csak felforralom, hogy a cukkini is átmelegedjen, azonban főzni már nem főzöm.

Köretnek tészta és rizs is tökéletes hozzá, sőt, még sajtot is lehet rá szórni.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkeragu metélttel » Kukoricás csirkeragu » Csirkeragu sajttésztában » Tejfölös borsós csirkeragu
» Vörösboros csirkeragu » Kapros csirkeraguleves » Tárkonyos csirkeraguleves » Tárkonyos csirkeragu leves
» Zöldborsós csirkeragu » Kapros csirkeragu-leves » Tejszínes csirkeragu leves » Vajas-tejfölös csirkeragu
» Zöldséges csirkeragu » Tepsis csirkeragu » Barnasörös csirkeragu » Tökös csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.