Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns tokány. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg füstölt szalonna
40-50 dkg sertéslapocka
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
Babérlevél
1 gerezd foghagyma
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kis kockákra vágott szalonnát. Ha megpirult az apróra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéslapockát, fehéredésig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral és babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel és száraz fehér borral, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva puhára pároljuk. ha valakinek túl savanyú, vagy pikáns egy kiskanál cukorral kompenzálhatja.
Ha készen van kevés tejföllel sűrítjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: 55moncsi71


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sült sonka » Pikáns kiwi-eper saláta » Pikáns pástétom » Pikáns sertésborda
» Pikáns tojáskrém (update) » Pikáns hússzelet » Pikáns sajtostáska » Pikáns sonkasaláta
» Pikáns sajtleves » Pikáns keltál » Pikáns húspástétom » Pikáns marhaszelet
» Vegyespikáns lekvár » Pikáns húsgombóc » Pikáns tojásos sajtkrém » Pikáns nyúlcomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.