| Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj 3 ek. mustár 1 fej lilahagyma 30 dkg szeletelt csiperkegomba (lehet konzerv is) 10 dkg bacon szalonna 15 dkg trappista sajt 2 dl főzőtejszín 2 db tojás só, bors olaj a sütéshez Elkészítés: A megmosott karajszeleteket papírtörlővel leszárítjuk, majd klopfoljuk, sózzuk, és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ezután ajánlatos még fedő alatt párolni. Amikor kész, kiszedem a húsokat, és a felkarikázott lilahagymát megfonnyasztom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, puhára főzöm. Eközben a szeletelt bacon szalonnát is hirtelen megpirítom egy másik serpenyőben. Amikor az előkészületekkel megvagyunk, egy hőálló tálba rétegzem a hozzávalókat a következők szerint: karaj, bacon, hagymás gomba, karaj, bacon, hagymás gomba, ... A hőálló tálam méretéből kifolyólag 3 ilyen réteget sikerült összehoznom :-) Majd leöntöm a következő tejszínes szósszal: 2 db felvert egész tojást nyakon öntünk 2 dl főzőtejszínnel, és ebbe masszába keverem bele a reszelt trappista sajtot. Majd a már említett módon leöntöm vele a hagymás-gombás husit. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: vronie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |