Tutireceptek.hu fejléc

Rakott krumpli - ahogy én készítem recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- egy kis darab szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2 szál paprikás kolbász
- 1 pár virsli
- 6 db tojás
- 1 pohár 20%-os tejföl
- 1 dl tejszín
- só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, felkarikázom, sós vízben megfőzöm. A kolbászt, virslit felkarikázom. A tojásokat (5 db) szintén sós vízben megfőzöm, majd felkarikázom. A hagymát (fél)karikákra szelem és megpárolom olajon, meghintem paprikával. A szalonnát felcsíkozom (ha lehetne, ezt is karikáznám. :)).
Egy tepsi alját kikenek olajjal, és elkezdem lerétegezni a hozzávalókat: krumpli, hagyma (szafttal együtt), tojás, kolbász, virsli, szalonna, krumpli. A tetejére egy tojásból, a tejfölből és a tejszínből készítek mártást, meghintem borssal és pirospaprikával, majd kb. 20-30 perc alatt készre sütöm. A paprikás kolbásztól és a hagymától isteni szaftja lesz.

Tanácsok:
Az adag 20 dkg-ra vonatkozik.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 360 kcal
Szénhidráttartalom: 17,4 gramm
Zsírtartalom: 25,7 gramm

A receptet beküldte: Julcsi89


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Girll-kolbászkák - krumpli » Rakott-sajtos csirkemell » Zabpelyhes rakott gomba » Rakott juhtúrós laska
» Zöldséges rakottas » Krumplipürés picsi-pacsi » Rakott velő » Rakott csirke sütve
» Rakott csirke » Gombás rakott borda » Krumplisaláta csirkemellel » Spenóttal rakott rizs
» Zöldséges rakott tészta » Magyaros tepsis krumpli » Szabolcsi rakott hús » Csirkés rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.