Tutireceptek.hu fejléc

Rántott borjú-, ill . sertésláb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db borjúláb vagy 4 db sertésláb (köröm)
Felforralt és kihűtött tej
Finomliszt
Zsemlemorzsa
Olaj
1 kávéskanál fűszerkeverék
3 db tojás


Elkészítés:
A borjú- vagy sertéslábat sós vízben addig főzzük, míg a bőrös hús le nem válik a csontról, ekkor azt eltávolítjuk. Csak a láb végén a patakörmöt hagyjuk meg. A lefejtett (filézett) húst fél tenyérnyi darabokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi. Másnapig hűtőben pácoljuk, majd lecsepegtetjük, tiszta konyharuhával felitatjuk a nedvességet, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába hempergetve forró olajban fedő alatt szép aranybarnára sütjük.
A sütésnél vigyázzunk, mert a bőr pattog és a forró olaj sérülést okozhat. Ezért ha a fedőt levesszük és a húst átfordítjuk a másik oldalára, pajzsként tartsuk magunk elé.
A fűszerkeverékes tejet elkeverjük a maradék tojással, liszttel és vékony palacsintákat sütünk belőle. Erre tálaljuk a kisült hússzeleteket és tartármártással, rizs- vagy burgonyakörettel adjuk asztalra.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás rántott cukkini » Rántott gríz 2. » Hamis rántott hús » Rántott csirkeszív
» Juhtúros rántott hús » Töltött-rántott paprika » Rántott gríz(Kata-féle) » Rántott káposztaszeletek
» Virslis rántott pulylamell » Rántott palacsinta 2 » Sertésláb ínyenc módra » Rántott ponty hawaii módra
» Töltött rántott tojás » Rántott csirke sütőben » Almás rántott palacsinta » Töltött-rántott sajt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.