Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Részeg kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

# Egy kétkilósnál is nagyobb kacsa
# Két gyömbérgyökér
# Két kanál só
# Két zöldhagyma

Elkészítés:
# Elõkészítés: a kacsát megtisztítjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyi darabkákra vágjuk.
Fõzés: a fazékba helyezett kacsára ráöntünk másfél-két liter vizet, fölforraljuk. Ezután egészen kis lángon, két órán át fõzzük, a gyömbérrel és a hagymával együtt. Ha megfõtt, kivesszük, kihûtjük. Fóliába vagy sztaniolba csomagolva egy éjszakán át a hûtõben tartjuk. Másnap kettévágjuk, vagy ha nincs elég nagy edényünk, negyedeljük. Edénybe tesszük, ráöntjük a szeszt, lefedjük, majd három napra visszatesszük a hûtõbe.
Tálaláskor a húst lebontjuk a csontról, kisebb darabokra vágjuk, zöldségfélékkel, mártogatós szószokkal fogyasztjuk.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamáj aszpikban » Párolt vadkacsa » Ropogós vadkacsa » Kacsamáj leves
» Kacsazsír Rámából » Részeg kisasszonyok » Sült kacsa » Töltött kacsa (4személyre)
» Káposztás kacsa » Almás-sajtos kacsamell » Szőlős kacsa » Kacsasült szőlővel
» Részeges diótorta » Kacsa confit » Ropogós kacsacombok » Részeges sertésborda



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.