Tutireceptek.hu fejléc

Részeges pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulyka apróhús vagy felső comb filézve
1 közepes fej hagyma
2 dkg só
4 dl finom fehérbor
3-4 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
babérlevél
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
curry
őrölt kömény

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon szalmasárgára piritjuk, majd a felkockázott húst rátesszük, és addig pároljuk, amíg kifehéredik. Ekkor felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fűszereket (a fokhagymát belenyomjuk), és fedő alatt addig főzzük, amíg puhulni kezd. Ha kell, a főzés során ne vízzel, hanem fehérborral öntsük fel a készülő ételünket. Adjuk hozzá a nagy pohár tejfölt, és addig főzzük, amíg a hús omlóssá válik, szaftja besűrűsödik. Köretnek hozzá krumplipürét, párolt burgonyát, de főtt tésztát is adhatunk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros pulykamell » töltött pulykamell » Rakott sajtos pulyka » Gombás - sajtos pulykamell
» Joghurtos pulykamell » Részeges csokigolyó » Részeges csirke » Töltött pulyka Éva módra
» Pulykamell Dubary módra » Pulykaroló ínyenceknek » Tejszínes csirke/pulyka » Zöldborsós pulykamell ragu
» Pulykás pitaszendvics » Csilis pulyka kukoricával » Karácsonyi pulykasült » Zöldbabos pulykapörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.