Tutireceptek.hu fejléc

Rizses csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-80 dkg-os csirke,
4 kanál olaj,
2 kisebb szál petrezselyem,
3 szál kisebb sárgarépa,
1 csokor petrezselyemzöld,
bors,
25-30 dkg rizs.

Elkészítés:
A feldarabolt, besózott csirkét 3 evőkanál olajon megfuttatjuk a karikára vágott petrezselyemmel, répával.
Meghintjük borssal, petrezselyemzölddel, és 1 dl vizet öntünk alá.
Fedő alatt félig puhára pároljuk.

Egy edényben 1 kanál olajon a megmosott, lecsurgatott rizst néhány percig hevítjük, de nem pirítjuk, majd a húshoz keverjük.
Felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő meleg vízzel, ízlés szerint sózzuk.
Fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rántott csirkemáj » Szecsuáni csirke » Vajas-tejfölös csirkeragu » Brokkolis-karfiolos csirke
» Gombás csirkemellfilé » Egyszerű csirkesaláta » Ananászos csirke/pulyka » Csirke grill
» Fojtott csirke » Brokkolis csirkemell # » Gombás tejszínes csirke » Kínai borsos csirke
» Diétás gyümölcsös csirke » Családi töltött csirke » Mezes-joghurtos csirke » Norbis almás csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.