Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós sajtos lapok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg margarin
15 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt
pirospaprika
őrölt bors
1 tojás

1 evőkanál zsír
tetejére: köménymag szezámmag

Elkészítés:
A margarint a lisztel elmorzsoljuk, a sajtot , a tojást és a többi fűszert beleszórjuk, és kb 0,5 dl vízzel összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra gyúrjuk.
Lisztbe mártott derelyemetszővel a tészta hosszából ujjnyi csíkokat szabunk, majd 10 cm-es darabokra vágjuk.
A kis lapocskákat 1-2 megcsavarjuk, és kizsírozott tepsiben rakjuk, majd simára kevert tojással a tetejüket megkenjünk, és köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk.
Forró sütőben 10 percig sütjük.

Tanácsok:
Sütés kb 220 'C-on

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Tamás Tündy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos töltött csirkemell » Sajtos-mákos rudak » Töltött ropogós pogácsa » Sajtos rúd III.
» Ropogós kacsamell » Füstölt sajtos penne » Tekert sajtos » Sajtos-ananászos csirke
» Sajtos-sonkás muffin » Sajtos rántott nyúlcomb » Ropogós diós » Sajtos előétel
» Sajtos-túros kocka » Sajtos lasagne » Sajtos tészta, másképp » Sajtos lapocska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.