Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Az alaphoz:

60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán, burgonya, hagyma stb.)
2 tojássárgája,
50 dkg rétesliszt,
1,5 dl szódavíz,
só,
a sütéshez olaj.

A paprikamártáshoz:

40 dkg zöldpaprika,
só,
cukor,
citromlé,
olaj

Elkészítés:
A megtisztított zöldpaprikát vízben megfőzzük, majd a héjról lekaparjuk a húsát. Tálba tesszük, kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű olajjal, sóval, cukorral és citromlével.

A megtisztított zöldségeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasábokra vágjuk. A lisztet tálba tesszük, kikeverjük a szódavízzel, sóval és a tojássárgájával.

A masszába belemártjuk a zöldségeket. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós sajtos stanglik » Ropogós kacsamell » Leves reszelt zöldségekből » Zöldropogós
» Grillezett zöldségek » Sajtos zellerropogós » Tepsis sült zöldségek » Sajtos-zöldborsós ropogós
» Ropogós diós » Őzcomb gersliropogóssal » Köles zöldségekkel » Ropogós krumpligombóc
» Csőben sült zöldségek » Ropogós gyömbéres hering » Tejszines hús 4 személyre » Ropogós croissant


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.