Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú leves velővel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db sertés vese vagy szív
20 dkg sertés comb vagy lapocka
20 dkg sertés velő
1 fej vöröshagyma
4-5 babérlevél
3-4 szál répa, zöldség
1-2 szem burgonya
tejföl
ecet
só, bors,őrölt kömény
liszt
olaj

Elkészítés:
A lereszelt vöröshagymát olajon megpirítom, rárakom a vékony, hosszúkás csíkokra vágott szivet vagy vesét. Pár perc múlva az ugyancsak csíkokra vágott sertés combot is rárakom és pirítom őket. Belerakom a babérleveleket, sót, borsot, köményt. Felengedem vízzel. Lassú tűzön főzöm. A szív lassan fő meg, így a felaprított zöldséget csak akkor rakom bele, amikor már legalább félig megpuhult. Amikor már a húsok puhák belerakom a felaprított burgonyát és azt is puhára főzöm. A velő mivel hamar romlik külön kell megfőzni és csak a tálalásnál kell a tányérba rakni. (Nagyon hamar megfő.)
Világos rántást készítek, belerakom ízlés szerint az ecetet és a tejfölt és besűrítem vele a levest.

Tanácsok:
Savanykás íze miatt nyáron is kiváló leves.


A receptet beküldte: bujane


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos csicserikrémleves » Kínai erős-savanyú leves » Tejfölös brokkoli leves » Diós szárnyas-krémleves
» Arab leves » Áfonyakrémleves » Húsvéti kolbászos leves » Bakonyi betyárleves
» Árpapehely leves » Zöldséges burgonya leves » Suhantott leves » Pikáns húsgombóc leves
» Bacilust legyőző leveske » Turmix levesek » Anyukám tojáslevese » Narancsos sárgadinnyeleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.