Tutireceptek.hu fejléc

Spagetti a tenger gyümölcseivel recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg konyhakész tenger gyümölcsei, vegyesen, 50 dkg spagetti, három gerezd fokhagyma, két evőkanál vágott petrezselyem, hat evőkanál olívaolaj, 1 dl húsleves kockából, 1 dl száraz fehérbor, só

Elkészítés:
1. Akkora serpenyőben, amelybe belefér majd a tészta is, forrósítsunk fel két evőkanál olajat, pirítsuk meg benne a megtisztított fokhagymát, majd vegyük ki belőle.
2. Adjuk a fokhagymás olajhoz a petrezselyem felét, öntsük fel a húslével és a borral, keverjük bele a tenger gyümölcseit meg a maradék olajat. Főzzük 15 percig, közben gyakran keverjük meg.
3. A spagettit bő, sós forró vízben főzzük ki, csepegtessük le. Öntsük a tenger gyümölcseihez, lazán keverjük össze, és élénk tűzön néhány másodperc alatt forrósítsuk fel. Szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti alla Felhő » Különcök spagettije » Bolonyai spagetti » Sajtos zöldséges spagetti
» Tengeri halfilé másképpen » Rokfortos-csirkés spagetti » Rimini spagetti » Bácskai füstölt spagetti
» Spagetti brokkolival » Spagetti szénégető módra » Bolognai spagetti » Spagettiropogós
» Shiitake gombás spagetti » Pezsgős-tonhalas spagetti » Spagetti gorgonzólával » Doveri parajos spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.