Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg tönkölybúzás durum penne
20-25 dkg paraj
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 cl rizs vagy szója tej

Húsgombócok:
30 dkg darált dagadó
1 db tojás
1 evőkanál Naturvegamix (gluténmentes ételízesítő)
2 evőkanál zabkorpa

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, és félretesszük. A darált húst összegyúrjuk a hozzávalókkal, és annyi zabkorpát teszünk bele, hogy jól formázható legyen a massza, majd kigombócozzuk, és bő forró olívaolajban kisütjük. A hagymát apróra aprítjuk a fokhagymával együtt, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a spenótot és megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a tésztát, és forrón, a gombócokkal a tetején tálaljuk. Nagyon finom és laktató!

Tanácsok:
Nagyon finom és laktató recept főleg azoknak, akiknek valamilyen ételintolarenciája van. Egyszerű, és nem túl költséges recept. Egy könnyű vacsorának nagyon finom!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Sesshoumaru


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános penne » Paprikás - cukkinis penne » Penne carbonara » Brokkolis-sonkás penne
» Darálthúsos penne » Halas penne » Spenótos palacsinta » Sajtos-spenótos tészta
» Go-go penne » Sajtos penne » Spenótos pulyka rolád » Spenótos csicserikrémleves
» Fokhagymás rakott penne » Spenótos rétes » Spenótos kefirital » Spenotos lasange


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.