Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás burgonyafõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg újburgonya vagy apró szemű öreg burgonya,
15 dkg füstölt szalonna,
két fej vöröshagyma,
két evőkanál liszt,
egy húsleveskocka ,
só,
törött bors.

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük és leszűrjük.
Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk.
Tálaláskor a főzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás zsemlegombóc » Szalonnás burgonyasaláta » Szalonnás-sajtos falatkák
» Ponty szalonnásan » Szalonnás pulykatekercs » Szalonnás lencse » Szalonnás rakott pogácsa
» Tarhonyás-szalonnás lecsó » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Szalonnás aszalt szilva » Szalonnás szendvicskrém
» Szalonnás-pórés spagetti » Szalonnás burgonyafőzelék » Tejfölös-szalonnás pizza » Szalonnás masnik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.