Tutireceptek.hu fejléc

Székely csalánleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
l kg. zsenge csalánlevél,
3-4 gerezd fokhagyma,
3 evőkanálnyi rizs,
2 dl. tejfel,
2db. tojássárgája,
őrölt fekete bors,
só,
1 citrom leve ( vagy ecet),

Elkészítés:
A csalánt megmossuk, majd leforrázzuk. A levet elöntve forró vízbe tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a megmosott rizst. Ízesítjük őrölt fekete borssal, sóval és citromlével, majd lassú tűzön készre főzzük.
Tálalás előtt a tojássárgákat elkeverjük a tejfellel és a tányérok aljára teszünk belőle, majd erre merjük ki a forró levest. Pirított kenyérkockák illenek hozzá.

Tanácsok:
Hidegen, melegen egyránt jó, pikáns üdítő hatású leves.
Kifejezetten böjtös étel.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Székely pulykacomb » Székelykáposzta gerslivel » Erdélyi székelykáposzta » Székelykáposzta mifelénk
» Székelytokány egyszerűen » Székely sütemény-diós » Székelykáposzta light » Diétás székelykáposzta
» Diétás székelygulyás » Székelykáposzta diétásan » Tavaszi csalánleves » Tepsis csülök székelyesen
» Erdei gomba székelyesen » Székelygulyás » Gombabefőtt székelyesen » Székely gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.