| Szörbet citrommal, gyümölccsel receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 citrom reszelt héja, 3 dl víz, 2 citrom leve, 1 tojás, 15 dkg cukor, Elkészítés: Sorbet: Sok (gyümölcs-) fagylalttal készült és gyümölccsel díszített alkoholos ital; rendszerint kehelyben, kiskanállal (és szívószállal) kínálják A szirup elkészítése: 3 dl vizet 1 citrom reszelt héjával és 15 dkg cukorral kevergetve addig forralunk, amíg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a 2 citrom levét, majd hagyjuk kihűlni. (citrom helyett őszibarackkal is készíthetjük) A massza fellazítása: 1 tojásfehérjét kemény habbá felverünk. A szirupot fémtálba öntjük, majd kézi habverővel lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Óvatosan keverjük, hogy a massza kellően levegős maradjon. A tálat folpackkal letakarjuk. Fagyasztás: A szörbetmasszát a fémtálban kb. 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Közben 30 percenként habverővel alaposan átkeverjük. Így a masszában nem képződnek túl nagy jégkristályok, és a szörbet szép sima marad. Krémesre keverés: kb. 1 órával fogyasztás előtt a szörbetet rúdmixerrel vagy robotgép habverőjével felverjük. Még kényelmesebb és gyorsabb, ha fagylaltgépben készítjük. Tanácsok: Mentalevéllel és citromkarikával díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |