Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös sonkás-gombás csirkeszárnyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-sonka
-gomba
-csirkeszárnyak
-só
-ételízesítő
-fokhagyma
-vöröshagyma
-1 nagy doboz tejföl
-trappista sajt
-liszt
-olaj vagy zsír

Elkészítés:
Először is jól megtisztítjuk a csirkeszárnyakat,lesózzuk szépen elhelyezzük őket a tepsiben engedünk rá pici vizet és egy pici olajjal meglocsoljuk.Amíg ez szépen süldögél addig elő tudjuk készíteni a többi hozzávalót.
A gombát apró cikkekre vágjuk(ízlés szerint) aprítunk egy kis vöröshagymát,fokhagymát amit olajban megpirítunk és hozzá tesszük a feldarabolt gombát.egy nagyon pici vizet adunk hozzá mert a gomba úgy is engedni fog és az éppen elég lesz hogy a végén legyen egy kis szaftja.
Ízesítjük ízlés szerint majd puhára főzzük és a végén lisztel behabarjuk hogy közepesen sűrű legyen.
Ha félig megpuhult a csirkeszárny akkor a gombát szépen elosztatjuk rajta a sonkát csíkokra vágjuk és ráhelyezzük vissza tesszük a fóliát és teljesen össze sütjük.
Majd pedig ha már teljesen megpuhult a szárny akkor ráöntjük a tejfölt és reszelünk rá sajtot majd addig sütjük amíg aranybarnára nem sül.
Köretként sült krumplit vagy salit ajánlok.
Jó étvágyat!!:)))))

Tanácsok:
Szaft mindenképpen maradjon rajta mert utána ha meglocsoljuk vele még fincsibb lesz.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: aida22


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös sajtos tojás » Tejfölös csirkecombok » Tejfölös-kapros gombaleves » Tejfölös krumplipaprikás
» Tejfölös mustáros pecsenye » Tejfölös lecsó (vegan) » Sajtos-tejfölös hús » Sajtos-tejfölös brokkoli
» Tejfölös diós » Tejfölös (sós) kifli » Tejfölös lepény » Tejfölös-gombás ponty
» Sonkás-gombás omlett » Sajtos tejfölös csirkemell » Tejfölös Baconos tészta » Sonkás-gombás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.