Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-szalonnás sertéskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéskaraj,
10 dkg füstölt szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
egy nagy csokor petrezselyem felaprítva (de szárított is jó,
3 dl tejföl,
2 kávéskanál liszt,
só,
bors

Elkészítés:
A húst megmosom, vékony szeletekre vágom. A szalonnát felkockázom és kisütöm, majd kiszedem a zsírjából, és ezen a zsíron a hússzeleteket fehérre pirítom.
A vöröshagymát lereszelem, és miután a húst is kiszedtem a zsírból, megdinsztelem benne. Hozzáadom a petrezselymet és a húst, felöntöm vízzel. Puhára párolom a húst.
A tejfölt a liszttel elkeverem, a húsra öntöm, felforralom, végül belekeverem a szalonnadarabokat.

Tanácsok:
Rizzsel vagy krumplipürével tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmás sertéskaraj » Sertéskaraj töltve » Fügés sertéskaraj » Olasz sertéskaraj
» Sertéskaraj pásztor módra » Sertéskaraj Erdészné módra » Sertéskaraj pármai módra » Bőrös sertéskaraj sütve.
» Sonkás-zsályás sertéskaraj » Sárgabarackos sertéskaraj » Töltött sertéskaraj » Göngyölt sertéskaraj
» Sertéskaraj gazdagon.... » Temesvári sertéskaraj... » Sertéskaraj hagymaszósszal » Sajtos sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.