Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-baconös burgonyaköret recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
5 adag

1 kg burgonya
10 dkg császárszalonna (főtt-füstölt)
2 dl főzőtejszín
7 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, karikára szeljük. Sós vízben puhára főzzük.
Egy hőálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a leszűrt burgonyát.
2 ek olajon kiolvasszuk a kockára vágott császárt. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a tűzről lehúzva belekeverjük az apró kockára vágott sajtot. Ízlés szerint: só, bors, vegeta.
Összekeverjük és az előkészített burgonya tetejére öntjük.
Sütőben pirosra sütjük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos burgonyaköret » Sütőtök "szalmaburgonya" » Csicsóka püré » Almás tepsis krumpli
» Juhtúrós újkrumpli » Krumpli fánk » Zsemlyés Knédli » Burgonya krokett
» Sültrizs » Vöröslencse fasírt » Mazsolás kókuszos rizs » Burgonyapüré(apósom módra)
» Gombaköret » Cukkini fánkok » Sajtos kukoricás lepény » Andi sajttekercse


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.