Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csokoládékrém (4 főre) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg jó minőségű étcsokoládé
3 dl tej
három tojássárgája
10 dkg cukor
egy evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín

Elkészítés:
A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk, és kis lábosban összekeverjük a tejjel. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a csokoládé megolvad és a tej forrni kezd. Ekkor levesszük a tűzről.
A tojássárgáját keverőtálba tesszük a cukorral, fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a csokoládés tejet, habverővel alaposan összekeverjük. Egy tiszta edénybe öntjük, és lassú tűzön, kevergetve gyöngyözve főzzük (ne forraljuk fel!), amíg a krém annyira besűrűsödik, hogy megtapad a kanálon. Vegyük le a tűzről.
Egy kis tűzálló tálba tegyünk két evőkanál vizet, egyenletesen szórjuk bele a zselatint, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. Öntsük bele a forró csokoládékeverékbe, és addig keverjük, amíg elolvad, majd tovább keverve hagyjuk a krémet kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt. Habverővel lazán keverjük bele a tejszínt is.
Öntsük hat pohárba, és tegyük több órára, akár egész éjszakára a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdul. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza.)


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-tárkony leves » Tejszínes-zöldséges tészta » Tejszínes gombaszószom » Tejszínes epertorta
» Tejszínes-gombás csőtészta » Tejszínes süllő » Egyszerű tejszínes krumpli » Tejszínes tükörtojás
» Tejszínes gombaszósz » Tejszínes-gombás penne » Tejszínes rakott zöldség » Tejszínes csirke gazdagon
» Tejszínes spárgakrémleves » Gombás-tejszínes penne » Tejszínes körteleves » Tejszínes csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.