Tutireceptek.hu fejléc

Kaporszósz parasztosan recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
kb. 8-10 csokor kapor, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 dl főzőtejszín, 2 kiskanál liszt,2 gerezd fokhgyma zúzva. Szükség szerint: vaj (vagy sertészsír), tej, só.

Elkészítés:
A kaprot megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra összevágjuk. A vöröshagymát apróra összevágjuk, és kevés vajon megdinszteljük és megsózzuk. A szószhoz olaj nem használható. Beletesszük a kaprot, de 2 evőkanálnyit félreteszünk, ami a végén kerül bele. Fedő alatt kb. 15 percig dinszteljük takaréklángon. Ezután két púpozott kiskanál lisztet csomómentesre keverünk a főzőtejszínben,beletesszük a zúzott fokhagymát és a kaporhoz öntjük. Ha nagyon besűrűsödik, tejjel hígítható. Az a jó, ha nem túl sűrű, de nem is híg. Ízlés szerint lehet tenni hozzá egy kevés sót is. Ha rottyant egyet, levesszük a tűzről, és beletesszük a félretett két evőkanálnyi kaprot. A szósznak mennyei íze lesz. Illik sült, vagy rántott húsokhoz, de köretekhez is.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlegombóc parasztosan » Hagymatokány parasztosan » Sertéskaraj parasztosan » Tepertőkrém parasztosan
» Kaporszósz » Burgonyaleves parasztosan » Kaporszósz Emyke módjára » Szűzérme parasztosan
» Sültcsirke avokádóval » Hússaláta oroszosan » Aszpikos szivárvány saláta » Koreai paradicsom saláta
» Uborkasambal /Indonéziai/ » Atkins gazdag saláta » Céklasaláta főtt céklából » Kocsonyázott zöldség


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.