Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-tárkonyos pulykaragu leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg pulyka fehér apróhús
1 szál fehérrépa
1 nagyobb sárgarépa
15-20 dkg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
1 kisebb fej hagyma
1 evőkanál olaj
1 húsleveskocka
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
fél citrom leve
só, fehérbors, szárított, vagy friss tárkony

Elkészítés:
Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a kisebb kockára vágott húst. Kavargatva fehéredésig pirítom, ekkor sózom (óvatosan, mert a leveskocka is sós!), borsozom, hozzáadom a félkarikára vágott zöldségeket és a borsót, felengedem vízzel és beledobom a húsleveskockát. Amikor minden puhára főtt, a lisztből és tejszínből készített habarást hozzáadom, összeforralom, citromlével ízesítem, és ízlés szerint tárkonyt szórok bele. Én kb mokkáskanálnyi szárítottat szoktam, nagyon intenzív az íze.

Tanácsok:
Finom, tartalmas leves. Aki szereti gombát is tehet bele, én azt ki szoktam hagyni, mert nem mindegyik gyerekem eszi meg.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack leves recept » Egyszerű tejleves » Gombóc leves » Tejszínes fokhagyma leves
» Sütötökkrémleves » Paprikás krémleves » Tökleves (hamis húsleves) » Almaleves mazsolával
» Gyors petrezselyemleves » Tartalmas lencseleves » Erdélyi húsgombóc leves » Sonkalé leves
» Paradicsomleves torta » Pikáns halleves » Zellerleves sajtfelfújttal » Gulyásleves (pörköltből)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.