Tutireceptek.hu fejléc

Tökbél leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 kg. tök,
2 szál sárgarépa.
1 szál fehérrépa.
1 fej vöröshagyma, 1 db. zöldpaprika
2 szem paradicsom,
karalábé, zeller izlés szerint
2-3 szál lestyánlevél
1 evőkanál ételízesitő,
só,
10-15 szem feketebors

Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk, félbe vágjuk és a belsejét a magokkal együtt kikanalazzuk. A tisztított tök mindkét végét kb. 5-6 cm szélességben levágjuk és a magos belsejéhez tesszük, az egészet fazékba tesszük, majd felöntjük hideg vízzel úgy, hogy ellepje. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a szemes borsot, a vöröshagymát egészben és héjastól, a lestyán szárait és az egyiknek levélrészét is.Ha felforrt,forraljuk még 10 percig. Ekkor az egészet leszűrjük és csak a levet hasznájuk fel, amit a zöldségfélékkel bezöldségelünk, készre főzzük, ha szükséges utánasózzuk. Vékony cérnametélt illik hozzá, amit a levesből kiszedett lében főzünk készre. Tálaláskor a leves tetejét apróra vágott lestyánlevéllel szórjuk meg.

Tanácsok:
A visszamaradó tökhúst számos formában felhasználhatjuk.A recept alapján elkészíthetjük a cukkini beléből is, éppen olyan finom és könnyű leves.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos malacleves » Kaporleves » Édes sütőtökpüré leves » Sárgarépaleves kefírrel
» Tejszínes almaleves 2 » Rokfortos zellerkrémleves » Sárgaborsóleves kolbásszal » Tejfölös-kapros gombaleves
» Gyömbéres sárgadinnyeleves » Vajbab leves » Sörleves habgaluskával » Sárgaborsóleves
» Ezerjó zöldségleves » Csípős savanyú leves » Kínai csípős leves » Lencseleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.