Tutireceptek.hu fejléc

Tőkehalfilé baconben brokkolis burgonyapürével recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szelet tőkehalfilé
8 szelet bacon
durvára darált színes bors

halak fűszerkeverék
citromkarika
citromos olívaolaj (sima is jó)
A brokkolis burgonyapüréhez:
1 kg burgonya
30 dkg brokkolirózsa

tej (ízlés szerinti mennyiségben, kb. 2,5 dl)
4 dkg vaj

Elkészítés:
A halszeletek mindkét oldalát befűszerezem, és lazán betekerem baconbe, mindegyikre teszek egy megpucolt citromszeletet.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megspriccelem egy kis olívaolajjal, és lefedés nélkül addig sütöm, amíg a szalonnaszeletek szépen megpirulnak rajta, ez kb. 20-25 perc. A végén kapcsolok rá légkeverést is, persze ekkor csökkentem a hőmérsékletet 155 C fokra.

A püréhez megpucolom a burgonyát, és a brokkolival együtt sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, és burgonyatörővel áttöröm. Ugyanúgy készül, mint a hagyományos burgonyapüré: sózom, vajat keverek bele és forralt tejjel fellazítom, én egy kicsit hígabban szeretem, ezért írtam, hogy ízlés szerinti mennyiséggel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolisaláta » Baconben sült camembert » Rakott brokkolis hal » Sajtos brokkolis krémleves
» Brokkolis tojásrántotta » Brokkolis kukoricás tészta » Brokkolis krumpli husival » Brokkolis nyakkendő
» Brokkolis sonkapástétom » Brokkolis Cézár-saláta » Brokkolis Orecchiette » Brokkolis zöldbablevesem
» Brokkolis sült tészta » Brokkolis-sajtos sonka » Brokkolis sonkatekercsek » Brokkolis rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.