| Töltött káposzta, ahogy én szeretem receptEgytálételek Hozzávalók: 10-15 dkg savanyított káposztalevél 20+10 dkg vágott savanyú káposzta 40 dkg darált sertéslapocka 10 dkg füstölt szalonna kis kockákra vágva 20 dkg füstölt tarja egészben (el is maradhat) 5-10 dkg rizs (ízlés szerint) hagyma, apróra vágva só bors csemege fűszerpaprika pici olaj tejföl Elkészítés: A darálthúst, kevés nagyon apróra vágott savanyú káposztával, szalonnával, hagymával, leöblített rizssel és a fűszerekkel jól összekeverjük. Egy tűzálló tálat (én római tálat használok),fele vágott káposztával kibéleljük, a káposztalevelekbe belegöngyöljük a tölteléket. Középre kerül a jól lemosott, esetleg előzőleg beáztatott tarja és az egészet betakarjuk vágott káposztával. Felöntjük káposztalé és víz keverékével (egy kis olaj is mehet :)) Sütőben 2 óráig sütjük. Ha kész, tányéron a tölteléket és a felszelt tarját szépen elrendezzük és tejföllel bőven meglocsoljuk. Tanácsok: A sóval vigyázat, mert a káposzta is sós... Nem éppen fogyókurás kaja, de nagyon finom :) Ha ezt főzöm nem számolom a kalóriákat, inkább utána "ledolgozom" :) A receptet beküldte: Ircsi36 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |