Tutireceptek.hu fejléc

Vörösáfonyával töltött sertésszűz recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A tekercshez:

1 kg sertésszűz
8 szelet bacon
250 g vörösáfonya (fagyasztott is megfelel)
1 kis fej lilahagyma
1 dl száraz vörösbor
5 ek cukor
2 db szegfűszeg

durvára őrölt bors
fokhagymagranulátum

Rókagomba-mártáshoz:

300 g rókagomba
1 dl száraz vörösbor
2 dl főzőtejszín
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors

Grillezett koktélparadicsomhoz:

8 db koktélparadicsom

durvára őrölt bors

Elkészítés:
A sertésszűzet vékony téglalap alakúra vágjuk úgy, hogy a húst utána fel lehessen tekerni.
A hús mindkét oldalát befűszerezzük sóval, borssal, fokhagymagranulátummal, és egyenként ráhelyezzük a baconszeleteket.
Ezután kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk.
Hozzátesszük a vörösáfonyát, és fedő alatt kb. 5 percig együtt pároljuk (víz hozzáadása nélkül, mert az áfonya úgyis enged magából vizet).
Hozzáöntjük a bort, és várunk, amíg az alkohol elpárolog, azután beletesszük a cukrot.
Sóval, borssal, szegfűszeggel ízesítünk.
Ezt a végeredményben mártásszerű, áfonyás masszát rákenjük a befűszerezett baconös húsra, és szépen feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük. (Vigyázzunk, hogy ne tegyünk bele túl sok vörösáfonyát, mert kifolyhat sütés közben!)
A feltekert húst beolajozott dupla alufóliába tesszük, és becsomagoljuk.
Tűzálló tálba helyezzük a "csomagot", és megsütjük. Az időlejárta előtt 10 perccel kicsit meg lehet bontani az alufóliát, és még 10 percig pirítjuk a hús tetejét.
Felvágjuk szép szeletekre a húsokat, és ha még maradt a vörösáfonyából, nyugodtan lehet halmozni a szeletekre.

Rókagomba-mártás:

A gombát megmossuk, és lecsepegtetjük.
A gomba 3/4-ét egy kis víz hozzáadásával összeturmixoljuk, a maradék 1/4 rész gombát (lehetőleg kisebbeket) félretesszük.
A vöröshagymát üvegesre pároljuk, és hozzátesszük az egész gombákat, kis vízzel fedő alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a vörösbort, és erős lángon néhány percig forraljuk, míg el nem párolog az alkohol.
Rádobjuk az összeturmixolt gombát, és tovább forraljuk együtt, majd sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítünk.
A legvégén öntjük bele a tejszínt, amit simára kavarunk, és készre forralunk.

Köret:

A paradicsomhoz nem kell sok tudomány: megmossuk a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, és kevés olÍvaolaj hozzáadásával grill-lapos serpenyőben meggrillezzük.
A hercegnő burgonyát Juli receptje alapján készíthetjük e


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sajtgolyó » Káposztás töltött lángos » Csirkemájjal töltött karaj » Hamis töltött káposzta.
» Töltött-rántott paprika » Zöldséggel töltött dagadó » Töltött ropogós pogácsa » Tonhallal töltött paprika
» Különleges töltött borda » Hússal töltött gombafejek » Töltött gomba a mikróból » Töltött tojás (garnélával)
» Húsvéti töltött burgonya » Töltött szendvics » Töltött zsemle - 2 » Töltött gomba sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.