Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós- rizses burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
25 dgk újburgonya,
5 dkg jázminrizs,
25 dkg zsenge cukorborsó,
só, petrezselyem, vegeta, újhagyma,
olaj,
víz.

Elkészítés:
3-4 szál újhagymát a zöldjével együtt karikákra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 5 deci vízzel, sóval és 1 tk. vegetával fűszerezzük. Beleszórunk 5 dkg mosott jázminrizst, 25 dkg zsenge cukorborsót, valamint 25 dkg kockákra vágott újburgonyát. Egyszer jól megkeverjük, aztán félig lefedve, lassú tűzön készre főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd óvatosan megkeverjük (csak a végén), és lefedve még 10 percig hagyjuk a rizst duzzadni. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birka burgonyaágyban » Lecsós burgonya » Virsli burgonyatésztában » Burgonyás sós pite
» Kapros burgonyaleves » Rizses rakott zöldség » Hússal töltött újburgonya » Tejfölös burgonyakrémleves
» Tepsis ropogós burgonya » Pazar burgonya » Húsban sült burgonya » Karácsonyi burgonyasaláta
» Húsos burgonyabomba » Rizses lecsó kolbásszal » Hercegnőburgonya » Tőltőtt burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.