Tutireceptek.hu fejléc

Zöldspárga leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csomó zöldspárga
1 szál petrezselyemgyökér
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
egy kis darab póréhagyma
ételízesítő
babérlevél
petrezselyemzöld
vaj
1 kk liszt vagy keményítő
2-3 ek tejföl

Elkészítés:
A spárga fás részét levágjuk, az alsó részét megtisztítjuk, összevágjuk, a spárgafejeket levágjuk. Az alsó szárakat sós vízben puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A spárgafejeket a fölszelt zöldségekkel és a karikára szelt hagymával vajon pároljuk, ételízesítővel és babérlevéllel fűszerezzük. Amikor készre párolódott összeöntjük az összeturmixolt spárgaszárakkal, összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és tejfölös habarást teszünk rá.


A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülkös káposztaleves » Erdélyi gulyásleves » Hideg paradicsomleves » Borjúhúsos-bableves
» Szederkrémleves » Hideg bableves » Bográcsos - Pásztorleves » Sajtkrémleves egyszerűen
» Sajt-krémleves » Kínai leves » Tejszínes hagymaleves » Házi csirkehúsleves
» Csirke- ragu leves » Lakodalmas pacalleves » Karfiol krémleves » Köményes leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.