Tutireceptek.hu fejléc

Zsidó tojás* recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
kb 5 tojás (de, aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához)
1 ek kacsa vagy libazsír
1 csapott ek mustár
1 kisebb fej lila vagy vöröshagyma

bors
továbbá, kerülhet bele kevés pirospaprika, vagy egy csapott ek tejföl, de ezek elhagyhatóak

Elkészítés:
A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.

A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.

Tanácsok:
Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Zsidótojás" » Zsidó hagymás tojás » Sonkás tojáslepény » A herceg rántottája
» Fokhagymás omlett gombával » Pikáns tojástorta » Agglegényrántotta » Márványos tojás 1-2
» Francia rakott krumpli » Töltött tojás paleosan » Spenótos ricottás omlett » Tojáspörkölt tejfölösen
» Sajtos előétel » Gombával töltött tojás » Tojásos szendvics sütőben* » Omlett 2 főre


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.