Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

10 perces kínai tészta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 főre
200 g üveg- vagy rizstészta (esetleg spagetti)
3 szál újhagyma
8 ek szójaszósz
2 ek 5%-os almaecet (vagy fél ek 10%-os sima ecet)
1 púpos tk piros chilipaszta (vagy ugyanennyi Erős Pista)
1 tk aprított gyömbér
1 kisebb fokhagymagerezd
1 tk szezámolaj (kihagyható)
2 ek méz
fél ek keményítő

Elkészítés:
1. Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz.
2. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát.
3. Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk. 2-3 percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, és addig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd.
4. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.)
5. Az újhagyma másik felével megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai serpenyős zöldség » Pórés tészta » Tarka csirkés tészta » Kínai kelkáposzta főzelék
» Kínai sült oldalas » Káposztás tészta » Erdélyi szász mézes tészta » Pizzatészta tejjel
» Kedvenc Palacsinta tésztám » 5 perces túrótorta » Felhőtészta » Kelt tésztában sült virsli
» 10 perces ananászleves » Pizzatészta /nagyon finom/ » Sörtészta » Gyors tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.