Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

10 perces kínai tészta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 főre
200 g üveg- vagy rizstészta (esetleg spagetti)
3 szál újhagyma
8 ek szójaszósz
2 ek 5%-os almaecet (vagy fél ek 10%-os sima ecet)
1 púpos tk piros chilipaszta (vagy ugyanennyi Erős Pista)
1 tk aprított gyömbér
1 kisebb fokhagymagerezd
1 tk szezámolaj (kihagyható)
2 ek méz
fél ek keményítő

Elkészítés:
1. Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz.
2. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát.
3. Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk. 2-3 percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, és addig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd.
4. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.)
5. Az újhagyma másik felével megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-medvehagymás tészta » Epres kevert tészta » Finom tészta » Diós sült tészta
» Gomba sörtésztában » Töltött lasagnetészta » Csigának való tészta » 10 perces fánk
» Pita tészta » Csirkeragu sajttésztában » Keréktészta saláta » Zöldséges-tejszines tészta
» Gombás sonkás tésztasaláta » Baconos krumplistészta » Sajtos-spenótos tészta » Lusta pizzatészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.