Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Adventi mézes koszorú recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg méz
25 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 egész tojás
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
2 dkg sütőpor
fél citrom leve és reszelt héja
datolya
Cukormázhoz

tojásfehérje
porcukor
színes ételfesték

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Másnap 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és megformázzuk. Kell egy alap a koszorúhoz, ízlés szerint tehetünk még rá más formákat. Azokat is kiszúrjuk. A gyertyához kell 4*5 db kis méretű korong. A formákat sütőpapíros lemezen, tepsiben kisütjük pár perc alatt. Hagyjuk kihűlni, majd cukormázzal összeragasztjuk. A gyertyákat kialakítjuk, leöntjük mázzal, majd hagyjuk megszáradni. (Ha díszíteni szeretnénk és nem kitölteni a formákat akkor legyen keményebb a máz, ha be szeretnénk vonni az egészet akkor folyósabb). Keverünk a mázhoz ételfestéket és ízlés szerint kidíszítjük a kalácsokat. Cukormázzal az alapra erősítjük őket. A gyertyán a láng félbe vágott datolya.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes muffin » Mézes-diós csirkemell » Forró mézes almalé » Mézes-diós sajtsaláta
» Frankfurti koszorú » Mézes mákos parfé » Mézes-béles (6 személyre) » Grízes mézes kérmes
» Mézes dió télire » Tojásos mézes puncs » Töltött mézes » Mézeskalács házikó kerttel
» Mézes almahab » Fahéjas-mézes sütemény » Forró mézes mandulatej » Azonnal ehető mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.