Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-fahéjas csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
néhány darab (attól függ, hogy hány személyre készül) csirke felső-, alsó-,vagy egész comb
1 evőkanál őrölt fahéj
1-2 ek citromlé
2-3 dl méz
kevés olaj
kevés víz
rízs
1 doboz kukoricakonzerv

Elkészítés:
A húst megmossuk, és tepsibe rakjuk az ízlés szerinti olajon, vizen, citromlével. Előmelegített sütőbe tesszük alufóliával lefedve, hogy puhuljon. A méz javát összekeverjük kevés olajjal, a fahéjjal, kis citromlével és a megpuhult hús tetejére kenjük egyenletesen, hogy mindenhol érje a máz. Miután megpirult, megforgatjuk és a maradék sima mézzel bekenjük a húsok másik felét. Pirulásig sütjük.
A rízst puhára főzzük, végül hozzá keverjük a kukoricakonzervet.

Tanácsok:
A méz kiválasztásához a virágmézet javaslom az állaga miatt, de lehet más ízű is, a lényeg, hogy a sűrűbb állagúakból válasszunk.
Ha a sütés kezdetekor kicsit több vízzel rakjuk fel a húst puhulni, akkor a hús forgatásakor bőven lesz a mézes "léből", én leöntöttem belőle a kukoricás rízsre, így kapott az is egy kis édes-pikáns beütést :).

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: jency83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rác csirkecomb » Csirkemáj tejben párolva » Berber csirke » Pikáns csirkecombok
» Zalai csirkeleves » Csirkecsoda I. » Gombás csirketekercs » Csirkecomb ananászraguval
» Padlizsános csirkesaláta » Tejfölös-tepsis csirke » Fokhagymás rakott csirke » Illatos omlós csirkemell
» Cseréptálas csirke » Sőrőscsirke » Csirketekercs diétásan » Burgonyás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.