Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alessandro kedvenc gyümölcsös pehelysütije recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg apró zabpehely,
15 dkg árpapehely,
5 dkg lenmagpehely,
2 db közepes alma,
5 dkg aszalt szilva,
5 dkg mazsola,
7 dl tej vagy növényi tej (zab, kókusz, mandula...),
2 db tojás,
1 csomag sütőpor,
2 púpozott evőkanál kókuszreszelék,
1 evőkanál fahéj,
ízlés szerint édesítőszer (stevia, xilit....),
1 kanál vaníliaaroma,
5-6 dkg durvára vágott dió v. mogyoró v. szeletelt mandula,
2-3 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
Külön edényben jól összekeverjük a száraz és külön edényben a nedves hozzávalókat.
A pelyhekhez adjuk a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót is.
A tejhez adjuk a tojásokat, a vaníliaaromát és az édesítőszert majd összeturmixoljuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a száraz hozzávalók felét.
Egyenletesen eloszlatjuk, majd a tetejére helyezzük a héjával együtt felszelt almadarabokat. Közé potyogtatjuk a mazsolát és az aszalt szilvákat is.
Ezután a száraz hozzávalók másik felét szórjuk rá egyenletesen a gyümölcsök tetejére.
A végén következik a durvára vágott dió (mogyoró) vagy a szeletelt mandula. (De tehetünk rá tisztított napraforgómagot, vagy tökmagot is.)
Legvégül egyenletesen ráöntjük a nedves hozzávalókat és az olvasztott vajjal is meglocsoljuk. 190 fokon kb. 40-45 perc alatt sül készre.
Érdemes a sütőből kivéve nem egyből "nekiesni", hanem kb. egy órát várni, mert akkor szépen fel tudjuk szeletelni az egészet. Egy zárható dobozban akár egy hétig is eláll a hűtőben.

Tanácsok:
Nagyon egészséges süti, melyet mértékkel a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak.
Az alma helyett lehet más gyümölcsökkel, akár fagyasztottal is próbálkozni. (pl. körte, málna, eper, kivi, magozott cseresznye v. meggy) A felszeletelt pehelysütit lehet önállóan, vagy egy kis diabetikus lekvárral a tetejét megkenve is fogyasztani.

http://kepkezelo.com/images/zrkkwxr68d4f68054gcq.jpg
http://kepkezelo.com/images/bmnw0f8r370huhey1s4h.jpg
http://kepkezelo.com/images/7qw2c482nxdzbhuvb9ek.jpg

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Alessandro


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-gyümölcsös sütemény » Gyümölcsös koktél » Gábor kedvence » Gyümölcsös omlós
» Őszi gyümölcsös sütemény » Gyümölcsös-túrós rakottas » Hédi kedvence » Gyümölcsös kekszes süti
» Gyümölcsös burgonyafelfújt » Gyümölcsös túrókrém 2. » Gyümölcsös sertésszeletek » Kedvenc zöldséglevesem
» Gyümölcsös joghurtfánk » Kakaós-gyümölcsös torta » Gyümölcsös krémtúró » Kedvenc kókuszgolyó torta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.