Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös párolt káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
2 ek. kristálycukor
1 ek étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárgabarack
csipet só

Elkészítés:
A káposztát átmosom ha túl savanyúnak találom.
A vöröshagymát vékony karikára vágom, a gyümölcsöket mazsola méretűre aprítom.
Az olajon aranybarnára karamellizálom a cukrot, majd beleforgatom a hagymát és a gyümölcsöket.
Amikor az egészet bevonta a karamell hozzáadom a káposztát és a csipet sót.
Gyakori kevergetéssel puhára párolom.
Kellemesen édeskés ízűnek kell lenni.

Tanácsok:
Ajánlom sült húsok mellé, pl. oldalas, kacsa, liba,
kiváló kiegészítő mellé a héjában sült burgonya!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Zsuzsi1234


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás székelykáposzta » "Keleti" káposzta » Gyümölcsös kalács » Káposztás csülök
» Gyümölcsös/túrós torta » Gyümölcsös avokádókrém » Amerikai káposztasaláta » Gyümölcsös burgonyafelfújt
» Gyümölcsös krémsajttorta » Káposztás pogim » Káposztás nokedli » Toroskáposzta
» Savanyúkáposzta leves 2. » Rakott savanyú káposzta » Gyümölcsös joghurttorta 2, » Káposztagombóc


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.