Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-csokis kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 alma
10 szelet kalács
20 dkg reszelt étcsoki
12 dkg cukor
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 tojássárgája
2 dkg liszt
1,25 dl tej
1 dl tejszín
1 citrom héja

Elkészítés:
Az almát meghámozom, a magházát eltávolítom, a húsát vékonyan felszeletelem. Egy serpenyőben felolvasztok 2 dkg vajat vagy sütőmargarint, ebben 5 dkg cukorral együtt karamellizálom az almaszeleteket, közben rászórom a reszelt csoki felét is. Vajjal vagy sütőmargarinnal kikenek egy sütőformát. Átlósan félbevágom, majd egyik oldalán megvajazom a kalácsszeleteket, és ezekkel kibélelem a kuglófformát úgy, hogy a kalács vajas vagy sütőmargarinos fele nézzen kifelé. Egy kevés tejet a citromhéjdarabkákkal együtt összeforralok, majd leszűröm. A tojássárgát 3 dkg cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a maradék tejet, és sűrű krémmé főzöm. A kibélelt formába öntöm az elkészült alma felét, a krémet, végül a maradék almát. A tetejét lezárom kalácsszeletekkel, és 190 fokos ütőben 45 perc alatt gőz fölött átsütöm. A sütőből kivéve pihentetem a kalácsot, közben a maradék cukrot és csokit összeolvasztom a tejszínnel, a citromos tejjel, majd ezzel az öntettel tálalom.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kicsi kuglóf » Csokis meggyes kuglóf » Feketeerdei meggyes kuglóf » Kuglóf másképp!
» Mindig sikerülő kuglóf » Diétás rizses kuglóf » Bécsi kuglóf » Mézes-diós kuglóf
» Fügés kuglóf » Márvány muffin/kuglóf » 10 perces kuglóf » Finom kakaós kuglóf
» Zsúr-kuglóf 1941-ből » 3 színű kuglóf » Rumos kuglóf » Kétszinű mazsolás kuglóf


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.