Tutireceptek.hu fejléc

Almás-csokis kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 alma
10 szelet kalács
20 dkg reszelt étcsoki
12 dkg cukor
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 tojássárgája
2 dkg liszt
1,25 dl tej
1 dl tejszín
1 citrom héja

Elkészítés:
Az almát meghámozom, a magházát eltávolítom, a húsát vékonyan felszeletelem. Egy serpenyőben felolvasztok 2 dkg vajat vagy sütőmargarint, ebben 5 dkg cukorral együtt karamellizálom az almaszeleteket, közben rászórom a reszelt csoki felét is. Vajjal vagy sütőmargarinnal kikenek egy sütőformát. Átlósan félbevágom, majd egyik oldalán megvajazom a kalácsszeleteket, és ezekkel kibélelem a kuglófformát úgy, hogy a kalács vajas vagy sütőmargarinos fele nézzen kifelé. Egy kevés tejet a citromhéjdarabkákkal együtt összeforralok, majd leszűröm. A tojássárgát 3 dkg cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a maradék tejet, és sűrű krémmé főzöm. A kibélelt formába öntöm az elkészült alma felét, a krémet, végül a maradék almát. A tetejét lezárom kalácsszeletekkel, és 190 fokos ütőben 45 perc alatt gőz fölött átsütöm. A sütőből kivéve pihentetem a kalácsot, közben a maradék cukrot és csokit összeolvasztom a tejszínnel, a citromos tejjel, majd ezzel az öntettel tálalom.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom kakaós kuglóf » Kuglóf másképp! » Mozart kuglóf » Diós kuglóf
» Fahéjas-almás kuglóf » Fügés kuglóf » Finom narancsos kuglóf » Duplacsokis-diós kuglóf
» Túrós, mazsolás kuglóf » Widman kuglóf » Isteni kuglóf » Kuglóf egyszerűen
» Csokis-diós kuglóf » Kevert kuglóf 01 » Egyszerű kuglóf » Kuglóf joghurtosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.