Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-almás kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 alma (kb. 20 dkg)
2 ek.citromlé
25 dkg vaj vagy margarin
csipetnyi só
1 zacsi vaníliás cukor
6 tojás
10 dkg darált mogyoró
40 dkg liszt
3 tk. fahéj
20 dkg mogyorós nugátkrém
20 dkg nugátos csokoládé vagy tej tortabevonó
2 dkg csokoládékrémmel töltött csokoládé
a torta kikenéséhez vaj és liszt

Elkészítés:
A meghámozott almákat feldaraboljuk és citromlével meglocsoljuk.A puha vajat a sóval, a vaníliás cukorral és 22 dkg cukorral kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A mogyorót a liszttel és 2 tk. fahéjjal összekeverjük. A nugátkrémet kanalanként A tojásos keverékbe vegyítjük. Apránként beledolgozzuk a lisztet, és beleforgatjuk az almadarabokat. A tésztát margarinnal vastagon kikent, liszttel meghintett 2,5 l-es kuglófformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 1/4 órát sütjük. Szükség esetén 45 perc múlva alufóliával letakarjuk. kb. 5 percig a formában pihentetjük, majd kiborítjuk. A vízfürdőben, alacsony hőfokon megolvasztott nugátos csokoládéval a kuglófot bevonjuk. A maradék cukorral és fahéjjal összekevert felaprított töltött csokoládét a kuglófra szórjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márvány muffin/kuglóf » Csokis meggyes kuglóf » Kakaós kuglóf » Csokis-mogyorós kuglóf
» Habkönnyű-citromos kuglóf » Márványos kuglóf » Kuglóf (kenyérsütőben) » Fahéjas-almás granola
» Narancsos kuglóf » Túrós kuglóf » Kuglóf jókedvvel » Citromos joghurtos kuglóf
» Kakaós kuglóf 2 » Egyszerű kuglóf » Zsúr-kuglóf 1941-ből » Dius-féle Márványos kuglóf


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.