| Gesztenyés kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg cukor; 4 evőkanál rum; 1 tasak zselatinpor; 3 dl tejszín; 1 mokkáskanál vaníliaaroma; 50 dkg gesztenyemassza; 14 babapiskóta; porcukor a szóráshoz; csoki- vagy marcipángolyók a díszítéshez. Elkészítés: 1. A cukrot 2 dl vízzel, kis lángon főzze sziruppá. Keverjen hozzá 3 evőkanál rumot, és hagyja kihűlni. 2. A zselatint áztassa kevés hideg vízbe. 1 dl tejszínt forraljon fel, öntse a zselatinra, lassú tűzön keverje olvadásig. Adja hozzá a vaníliaaromát, a maradék rumot, és hagyja kihűlni. 3. A gesztenyemasszát egy tálben keverje össze a zselatinos tejszínnel, hagyja állni. A maradék tejszínt verje habbá, és óvatosan dolgozza össze a gesztenyés krémmel. 4. Egy gömbölyű tálat béleljen ki zsírpapírral. A babapiskótákat mártsa a szirupba, és bélelje ki velük a formát. Simítsa rájuk a gesztenyekrémet, majd a tálat borítsa be piskótával. legalább 6 órára , de inkább egy éjszakára tegye a hűtőbe. 5. Tálalás előtt a kuglófot borítsa lapos tálra, csoki- vagy marcipángolyókkal díszítve, porcukorral megszórva kínáljuk. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 972 kcal A receptet beküldte: zsu784 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |