Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg cukor;
4 evőkanál rum;
1 tasak zselatinpor;
3 dl tejszín;
1 mokkáskanál vaníliaaroma;
50 dkg gesztenyemassza;
14 babapiskóta;
porcukor a szóráshoz;
csoki- vagy marcipángolyók a díszítéshez.

Elkészítés:
1. A cukrot 2 dl vízzel, kis lángon főzze sziruppá. Keverjen hozzá 3 evőkanál rumot, és hagyja kihűlni.
2. A zselatint áztassa kevés hideg vízbe. 1 dl tejszínt forraljon fel, öntse a zselatinra, lassú tűzön keverje olvadásig. Adja hozzá a vaníliaaromát, a maradék rumot, és hagyja kihűlni.
3. A gesztenyemasszát egy tálben keverje össze a zselatinos tejszínnel, hagyja állni. A maradék tejszínt verje habbá, és óvatosan dolgozza össze a gesztenyés krémmel.
4. Egy gömbölyű tálat béleljen ki zsírpapírral. A babapiskótákat mártsa a szirupba, és bélelje ki velük a formát. Simítsa rájuk a gesztenyekrémet, majd a tálat borítsa be piskótával. legalább 6 órára , de inkább egy éjszakára tegye a hűtőbe.
5. Tálalás előtt a kuglófot borítsa lapos tálra, csoki- vagy marcipángolyókkal díszítve, porcukorral megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 972 kcal

A receptet beküldte: zsu784


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Álkuglóf - Okostojástól » Nagyi gesztenyés tekercse » Burgonyakuglóf » Tejfölös csokoládékuglóf
» Áfonyás kókusz kuglóf » Csirke kuglóf » Diétás rizses kuglóf » Gesztenyés-meggyes rétes
» Gesztenyés tekercs 2. » Bécsi kuglóf » 3 színű kuglóf » Gesztenyés csirkemáj
» Dius-féle Márványos kuglóf » "2 csokis" kuglóf » Kuglóf, egyszerű » Gesztenyés-diós falatkák


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.