Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-túrós rácsos szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

60 dkg liszt
40 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
3 kanál tejföl
1 sütőpor
1 teáskanál citromlé

Almatöltelék

1 kg alma
1-2 kanál búzadara
15 dkg cukor
3 dkg vaj
fahéj

Túrótöltelék

50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
mazsola
1 vaníliás cukor
2 kanál búzadara

3 + 2 kanál baracklekvár

Elkészítés:
Az almatöltelékkel célszerű kezdeni,mert annak hűlni kell. A vajon megpároljuk a reszelt,kinyomkodott almát. Kevergetés közben beletesszük a cukrot,fahéjt. Mikor megpárolódott belekeverjük a búzadarát,és hagyjuk kihűlni.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,nagyobb részét tepsibe tesszük,a rácsnak való részt meghagyjuk későbbre. A tepsibe tett tésztát megkenjük lekvárral.

A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Rákanalazzuk a lekvárral megkent tésztára. Erre jön a kihűlt alma. Az almatöltelék tetejére kiskanállal lekvárt teszünk. Erre rárakjuk a megmaradt tésztát rácsokban. De akár a rács közeibe is tehetjük a lekvárt.

Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben sütjük,kb. fél óra alatt sül meg,ez függ attól kinek milyen a sütője.

Tanácsok:
Ha szárazabb az alma elég bele 1 kanál búzadara is.


A receptet beküldte: Alenír


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Nyers sportszelet » Jaffa szelet (kólás süti) » Párizsi szelet
» Bálint szelet » Gesztenyés diós szelet » Betyáros rántott szelet » Rácsos gomba
» Hazi muzliszelet » Túrós szelet » Joghurtos csokiszelet » Svéd kókuszos szelet
» Pudingos-lekváros szelet » Update mirinda szelet » Sárgarépás szelet » Márványos karamellszelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.