Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Apa almás batyuja recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
1 kocka élesztő (5dkg)
5 dkg cuki
2 dl langyos tej
50 dkg liszt
10 dkg puha vaj
1 kk reszelt citromhéj
só, őrőlt fahéj
Töltelék:
5 dkg mazsola
1 ek rum
50 dkg savanykás alma
2 ek citromlé
5 dkg cukor
2 ek tej

Elkészítés:
A kovászhoz az élesztőt egy tálkába morzsoljuk, és 1 kk cukorral meg 1 dl tejjel összekeverjük. konyharuhával letakarva meleg helyen 15 percig kelesztjük. A lisztet deszkára szitáljuk, mélyedést vájunk bele, a kovászt beleöntjük. a vajdarabokat a maradék cukorral, a citromhéjjal és 1-1 csipet sóval, fahéjjal együtt hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk, majd 30 percig kelesztjük. A mazsolát forró vízben megmossuk, leitatjuk, kis tálkába töltjük és rummal leöntjük. a meghámozott, kimagozott almát negyedeljük és kockákra vágjuk.Citromlével egy csipetnyi fahéjjal meg a rumos mazsolával 5 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A tésztát jól összegyúrjuk, kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. ( 10*10 cm) Mindegyikre tölteléket halmozunk és a tészta sarkait a töltelék felett összenyomjuk. Megzsírozott tepsiben fektetve, előmelegített sütőben még 10 percig kelesztjük. A maradék tejjel bekenjük, és kb 20 percig sütjük. Ha kihűt porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás krémes (Kata-féle) » Almás olajoshal saláta » Mennyei almás » Almás diós másképpen
» Répás- almás kókuszgolyó » Almás ital » Egyszerű almás sütemény » Tönkölyös-almás muffin
» Céklás almasaláta » Almás croissant 1 » Almás pite 2. » Almás-fahéjas kuglóf
» Almás kenyér » Tiroli almásrétes » Formás almás kelesztve » Almás omlett


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.