Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mazsolás crumble recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 csésze vékonyra szeletelt alma
1 1/2 csésze rumba áztatott mazsola
2 teáskanál citromlé
1/2 csésze liszt
1/2 csésze aprított dió, vagy mogyoró
1/3 csésze barnacukor
1/3 csésze zab vagy rizspehely
1/3 csésze sütőmargarin

Elkészítés:
A sütőt 190ºC-ra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal. Az almát összekeverjük, a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót és a zab, vagy rizspelyhet. Ezután a vajat adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A tészta masszát egyenletesen az almára szórjuk. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Crumble almás » Angol Crumble » Fahéjas-szilvás crumble » Almás-mazsolás muffin
» Almás-mazsolás rizs » Crumble (morzsás süti) » Gyümölcsös krémsajttorta » Rigó Jancsi torta
» Mézes püspökkenyér 2 » Rétegezett alma torta » Kevert zserbó » Fánk tepsiben sütve
» Túrós kocka » Kráter süti » Cseresznyés bögrés pite » Meggyes kiflik


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.