Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás-mazsolás crumble recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 csésze vékonyra szeletelt alma
1 1/2 csésze rumba áztatott mazsola
2 teáskanál citromlé
1/2 csésze liszt
1/2 csésze aprított dió, vagy mogyoró
1/3 csésze barnacukor
1/3 csésze zab vagy rizspehely
1/3 csésze sütőmargarin

Elkészítés:
A sütőt 190ºC-ra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal. Az almát összekeverjük, a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót és a zab, vagy rizspelyhet. Ezután a vajat adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A tészta masszát egyenletesen az almára szórjuk. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol Crumble » Almás-mazsolás muffin » Fahéjas-szilvás crumble » Almás-mazsolás rizs
» Crumble (morzsás süti) » Crumble almás » Mangóhab » Csavart, kétszínű keksz
» Omlós krémes 1. » Brigicsigabiga » Kakaós és vaníliás csiga » Tokajis Sütike
» Mandulás csokoládéhab » Vérnarancs torta » Almás piskóta » Hideg túrótorta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.