Tutireceptek.hu fejléc

Almás-habos sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
10 dkg cukor
7 dkg zsír
1 kisebb tojás
1/2 dkg sütőpor
csipet só
kb. fél kispohár tejföl

Töltelékhez:

1,5 kg alma
10-15 dkg cukor
őrölt fahéj
kevés darált keksz

Hab:

5 db tojásfehérje /lehet több is/
pici só
pár csepp citromlé
5-10 dkg porcukor

Elkészítés:
A fenti összetevőkből tésztát gyúrok, majd kibélelem vele az előzőleg zsírozott, lisztezett nagyméretű gáztepsit.
Darált keksszel megszórom a nyers tésztát, s ráteszem a tölteléket.

Töltelék:
kb. 1,5 kg almát lereszelek, levét kinyomkodom, s rövid ideig párolom 10-15 dkg cukorral.
Őrölt fahéjjal ízesítem, s kevés darált keksszel "fogatom" össze a masszát.
Ha kihűlt, rákenem a tésztára.

Előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd ráteszem az alábbi habot, amivel tovább sütöm, míg az megszilárdul, s szép színt kap a teteje.


5 db tojásfehérjét /de lehet többet is/ kemény habbá verek pici sóval és pár csepp citromlével, majd óvatosan beleszórok ízlés szerint porcukrot /5-10 dkg/.

Tanácsok:
Megvárom, míg teljesen kihűl, csak utána szeletelem.

/elő lehet venni a fagyasztóból a maradék tojásfehérjéket!/

Fotó megtekinthető a naplóm 487. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vattasütemény » Kirándulók süteménye » Duplán citromos sütemény » Bögrés sütemény
» Almasütemény » Mákos-diós sütemény » Beatles sütemény » Répás sütemény
» Zabpelyhes sütemény » Berlini sütemény » Tejlekváros sütemény » Szilvalekváros sütemény
» Rácsos sütemény » Pudingos sütemény » Kakaós sütemény » Csokoládés-céklás sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.